Vi har utsetts till Sveriges grönaste företag

Alnarp Cleanwater har vunnit Green Award 2015. Juryn motiverar valet med att vi på ett framgångsrikt sätt har omvandlat teorier och innovativa idéer till ett idag beprövat koncept. Utmärkelsen delades ut på en galamiddag i New York igår kväll amerikansk tid.

– Vårt bioreningsverk är det senaste inom avloppsrening för enskilda avlopp men tekniken är egentligen precis densamma som reningen i en vanlig skogsbäck, säger Yngve Svensson (VD). I vårt bioreningsverk har vi paketerat och optimerat dessa naturliga processer och får på så sätt en mycket effektiv och kretsloppsbaserad rening som samtidigt befriar fastighetsägare från krångel.

Utmärkelsen delas ut årligen av Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York och konsultföretaget Deloitte till företag inom miljövänlig och hållbar utveckling som är på väg att nå ett internationellt genombrott.
– Utmärkelsen uppmuntrar oss definitivt att gå vidare och satsa även internationellt, menar Yngve.
 

”Utmärkelsen sätter Alnarp på kartan”

– Utmärkelsen är oerhört viktig för oss eftersom den skänker uppmärksamhet till vår produkt och till de viktiga vattenfrågorna, säger Yngve Svensson, vår VD. Framför allt sätter det Alnarp ännu mer på kartan så att fler människor kan få kännedom om att det ute på marknaden finns ett miljövänligt och praktiskt alternativ.