Möt våra medarbetare: Clara

I bloggen kommer vi presentera medarbetarna på Alnarp Cleanwater och berätta vad de gör. Internationella kvinnodagen till ära börjar vi med en tjej, Clara. 
 
Vad jobbar du med?

Jag är miljövetare och jobbar bland annat med sociala medier, att serva och utveckla vårt bioreningsverk, försäljning, ha kontakt med kommunerna och handleda examensarbetare. På ett mindre företag får man göra allt möjligt. Det är roligt med varierade arbetsuppgifter, ingen dag är den andra lik.

Vad är det bästa med att jobba på Alnarp Cleanwater?

Som miljövetare är jag väldigt stolt över vår fina produkt – den gör skillnad för miljön och löser samtidigt kundernas problem med sitt enskilda avlopp på ett enkelt och snyggt sätt.

Idag är det ju internationella kvinnodagen – märker du av att avloppsbranschen är mansdominerad?

Det är många kvinnor i branschen men de praktiska arbetsuppgifterna är tydligt tilldelade männen. T ex när jag skulle köpa arbetskläder för att ha ute i fält hittade jag inga i damstorlek trots att jag letade på tre av de största butikskedjorna. Det är obekvämt och opraktiskt att jobba ute i fält med för stora kläder. Dessutom är det svårt att inge förtroende och få respekt när man är ute och ska lösa problem åt folk när man ser ut som ett barn på väg ut i sandlådan i för stor overall.

Så dagens uppmaning till butiker som säljer arbetskläder – köp in damstorlekar!