God Jul och Gott Nytt År!

Blogg / december 22, 2016

Julen närmar sig och med den infinner sig ”julefriden” för en del, men för de flesta snarare julstressen. Det ska städas, pyntas, bakas, griljeras, gran ska inhandlas och sist men inte minst ska alla julklappar införskaffas.

Konsumtionshetsen leder inte bara till stress, utan har även en stor miljöpåverkan. Många av våra naturresurser förbrukas i högre takt än de nybildas, det är hög tid att börja tänka kretslopp. Därför har vi nu några tips på vad man kan tänka på när man går där och funderar på om man ska köpa en ny Iphone eller kanske en platt-TV till brorsan.

  • I secondhandbutiker kan man hitta roliga och originella saker. Letar man ordentligt kan man alltid hitta något fynd!
  • Ska man köpa något nytt är det alltid bäst att köpa saker med kvalitet! Håller produkten länge så blir presentmottagaren nöjdare och du gör miljön en tjänst.
  • Bästa tipset är att köpa en upplevelse av något slag: Teaterbiljett, konsertbiljett till brorsans favoritband, presentkort på massage, biobiljett, en weekend på något trevligt ställe.

Eller så kan man göra som Alnarp Cleanwater och ge pengar till WWF:s projekt rädda Östersjön för att bevara våra ekosystem och få en bättre miljö att njuta av.

Från oss alla på Alnarp Cleanwater till er alla: en God Jul och ett Gott Nytt År!