Enskilt avlopp i vinterskrud

Blogg / december 7, 2018

Nu börjar vintern närma sig, åtminstone i de nordligare delarna av landet. Man kan då börja undra hur de enskilda avloppen klarar sig på vintern?

Vi får ibland frågan om hur Alnarp Bioreningsverk klarar sig på vintern. Tänkte passa på att förklara hur det fungerar nu när vintern står för dörren!

Längst upp i tanken blir det en isskorpa när det är kallt, därunder finns stora volymer vatten som isoleras av marken runtomkring. Dessutom är växterna kvar under vintern och isolerar, de klipper man ner först på våren när växtsäsongen kommit igång. När växterna klippts ner kommer nya skott upp.

I tanken finns bioblock monterade (se bilden nedan). Mikroorganismer bildar biofilm på de ytor som bioblocken utgör och de är aktiva även i kyla. Det blir aldrig lägre än 4 grader nere i tanken.

 

En av våra kunder i Rimbo, Norrtälje har i veckan skickat in en färsk vinterbild på sitt bioreningsverk (se bilden längst upp). Vill du veta mer om Alnarp Bioreningsverk och hur det fungerar på vintern? Ring oss på 040-462690 eller mejla till info@alnarpcleanwater.se.